colegiu | Uncategorized | , ,

Timişan Nicoleta, cadru didactic CUSH, Asistent Medical Principal licenţiat.

Cadrele didactice din domeniul Sănătăţii şi asistenţei pedagogice joacă un rol esenţial în pregătirea viitorilor asistenţi medicali generalişti, oferindu-le cunoştiinţele, abilităţile şi orientarea necesară pentru a avea succes în viitoarea lor carieră.

Timişan Nicoleta este cadru didactic al Colegiului Universitar Spiru Haret, Asistent Medical Principal licenţiat, ce profesează din anul 1995, având o experienţă de 10 ani în secţia ATI, 18 ani în secţia de ortopedie şi 6 luni ambulatoriul spitalului.

De ce aţi ales profesia de AMG?

Iubesc oamenii! Este o profesie care îţi oferă satisfacţie sufletească. Pe parcursul timpului am avut tot felul de surprize pozitive, cazuri despre care credeam că nu vor avea rezultate, iar datorită implicării întregii echipe şi a unei bune colaborări începeam să vedem luminiţa de la capătul tunelului.

Ai mulţumire când te întâlneşti cu oamenii cu care ai interacţionat şi te salută, când vezi pacienţi care an de an îşi sărbătoresc ziua aniversară în mijlocul persoanelor  care au fost implicate multe zile în evoluţia stării lor de sănătate.

Care credeţi că sunt calităţile unui Asistent Medical Generalist?

Printre cele mai importante valori pe care un bun Asistent Medical Generalist trebuie să le deţină, se află empatia, iubirea, răbdarea, înţelegerea, să-ţi iubeşti aproapele şi să ştii să te adresezi pacientului cu limbajul potrivit.

Care sunt provocările meseriei de AMG?

 Cred că cea mai mare provocare este să te descoperi pe tine. Să-l descoperi pe cel de lângă, să răspunzi de deciziile pe care le iei în anumite situaţii pentru că la fiecare provocare care apare inopinant, trebuie să găseşti solutia benefică, iar comunicarea cu celelalte grade profesionale trebuie să fie transparentă ţi în beneficiul pacientului.

Cum aţi descrie elevii din cadrul colegiului şi care este motivul pentru care aleg această calificare profesională?

Elevii noştri  dau dovadă de seriozitate, punctualitate şi implicare în participarea desfăşurării actului medical. Cei mai mulţi dintre ei s-au implicat datorită unor situaţii familiale, evenimente care le-au marcat viaţa, datorită vocaţiei şi din dorinţa de a ajuta şi pentru a face o diferenţă pozitivă în vieţile lor.

Cadrele didactice din cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret sunt profesionişti bine pregătiţi, cu o vastă experienţă, care deţin un rol foarte important în formarea viitorilor asistenţi medicali generalişti.

La Colegiul Universitar Spiru Haret, construim împreună cariera ta!