ADMITERE 2022

Admiterea la Colegiul universitar Spiru Haret București se face pe baza criteriilor generale de admitere în învăţământul postliceal elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale aprobate prin O.M. nr. 5346/07.09.2011 şi a metodologiei elaborată de şcoală în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale.

Au dreptul să se înscrie la şcoala postliceală, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, Art. 44 alin. (9), absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Admiterea pentru anul şcolar 2022 – 2023 la una din calificările profesionale din cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret se face pe bază de dosar şi interviu.

Candidaţii pot opta pentru calificare profesională în limita locurilor disponibile.

DATE ÎNSCRIERE

Pentru a te asigura că o carieră în domeniul sănătate și asistență pedagogică (sanitar), informatică, servicii (calificarea profesională detectiv particular) sau producție media este ceea ce îţi doreşti, primul pas este să te documentezi corespunzător. Înainte de a lua o decizie, fii sigur că ştii ce înseamnă drumul pe care te pregăteşti să-l urmezi.

Odată ce ai parcurs toate informaţiile, alege ceea ce ţi se potriveşte în funcţie de propriile preferinţe şi aptitudini. Poţi opta pentru una din calificările profesionale (specializările) pe care ţi le punem la dispoziţie.

După ce ai ales calificarea profesională (specializarea) pe care doreşti să o urmezi, verifică ce trebuie să conţină dosarul pentru înscriere şi pregăteşte-ţi toate documentele. Asigură-te că dosarul este complet în momentul în care te prezinţi la înscriere!

Dacă ai totul pregătit şi ai urmat paşii anteriori, consultă calendarul admiterii şi verifică programul înscrierilor. Nu uita, locurile sunt limitate! Dacă vrei să te asiguri că vei urma cursurile Colegiului Universitar „Spiru Haret” nu amâna înscrierea!

Conştientizează responsabilitatea pe care ţi-ai asumat-o! Profesia pentru care ai optat cere perfecţionare continuă, de aceea trebuie să participi în mod constant la cursuri. Fii dedicat şi vei deveni un adevărat profesionist!

 

PERIOADA de ÎNSCRIERE:

 

Pentru a deveni cursant al Colegiului Universitar „Spiru Haret”, depune-ţi dosarul de înscriere în perioada
20 iunie – 31 AUGUST 2022.

PROGRAM

Luni – Joi
0800 – 1600

Vineri
0800 – 1400

Bucureşti

Domeniul Sănătate și asistență pedagogică (Sanitar): Bulevardul Basarabia, nr. 256
Email: sanitara.bucuresti@spiruharet.ro

Domeniul Producție Media: Șos. Berceni, nr. 24
Email: productiemedia@spiruharet.ro

Domeniul Servicii: Șos. Berceni, nr. 24
Email: colegiuluniversitar@spiruharet.ro

Domeniul Informatică: Str. Fabricii, nr. 46G (lângă Național TV)

Email: informatica@spiruharet.ro

Secretariat pentru înscrieri (în baza unei programări prealabile): Universitatea Spiru Haret, Colegiul universitar Spiru Haret (incinta Facultății de Educație Fizică și Sport), Șos. Berceni, nr. 24 (intrarea str. Turnu Măgurele), et. 2, camera 210, sector 4 (stația de metrou sau STB: Cartier Apărătorii Patriei)

Tel: 0721.808.577

 
Craiova
Str. Brazda lui Novac, nr. 4
 

Înscrierea se face în limita locurilor disponibile!

Cursurile încep la data de 28 septembrie 2018.

Deschiderea anului şcolar – DOMENIUL SANITAR – va avea loc luni, 1 octombrie, ora 14:30 in locaţia din Bulevardul 1 Decembrie 1918, sector 2, Poarta Faur 4, amfiteatrul 312, etaj 3. Vă aşteptăm!

NOU: PREÎNSCRIERI ONLINE

la colegiul Universitar „Spiru Haret”
14 februarie – 30 iunie 2022 

Începând cu anul 2018, ai posibilitatea de a îţi asigura din timp statutul de cursant al Colegiului Universitar „Spiru Haret”!

Dacă te-ai decis deja ce calificare vrei să obţii, accesează, completează și trimite formularul de preînscriere completat cu datele tale.

Vei primi confirmarea pe adresa de e-mail, după ce aplicaţia ta a fost analizată.

Vă invităm să ne călcați pragul cu încredere și să vă alăturați marii familii haretiste.

Colegiul universitar Spiru Haret București din structura Universității Spiru Haret București, este o instituție de învățământ terțiar nonuniversitar (nivel postliceal) autorizat să funcționeze cu 4 domenii de mare interes pe piața muncii: Sănătate și asistență pedagogică (calificarea profesională asistent medical generalist – acreditată și asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare), domeniul Producție media (calificarea profesională Editor imagine fiind cea mai căutată – acreditată), domeniul Informatică (calificarea profesională Analist programator) și domeniul Servicii (calificarea profesională Detectiv particular).

Pentru calificările profesionale din domeniul Sănătate și asistență pedagogică durata studiilor este de 3 ani, învățământ cu frecvență. Pentru domeniile Producție media și Servicii durata studiilor este de 2 ani învățământ cu frecvență, iar pentru domeniul Informatică durata studiilor este de 3 semestre, învățământ cu frecvență.

Colegiul universitar Spiru Haret București face parte din Rețeaua Școlară a Municipiului București, (lucru care poate fi verificat de către candidații și elevii colegiului, atât pe site-ul Inspectoratului Școlar Sector 3 pe raza căruia colegiul își are sediul cât și pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării unde este postat anual Registrul unităților de învățământ acreditate/autorizate să funcționeze).

Așa cum am menționat, toate calificările profesionale sunt autorizate chiar acreditate (asistent medical generalist și editor imagine) să funcționeze în baza unui ordin emis de Ministerul Educației. Examenele de certificare a calificării profesionale sunt susținute în baza arondării Inspectoratului Școlar la o unitate creditată, iar aceasta eliberează certificatele de absolvire. Astfel toți absolvenții primesc documente (certificate de absolvire, drept de liberă practică, atestat, etc) recunoscute, atât în țară cât și în străinătate. Pentru fiecare domeniu la finalizarea studiilor se fac demersuri în ceea ce privește echivalarea studiilor după caz. Toți elevii și absolvenții sunt înregistrați în SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, o garanție suplimentară a recunoașterii calității pe care o au aceștia.

Pentru calificările profesionale din cadrul Colegiului universitar pot opta candidații care au absolvit 12 sau 13 clase. Încă de la interviu aceștia sunt consiliați și îndreptați către domeniul pentru care au cele mai bune și reale șanse de reușită.

Până la depunerea dosarelor dar și după această etapă candidații pot solicita cu încredere relații, sfaturi, date referitoare la organizarea activităților didactice și practice și în măsura în care depinde de noi le răspundem cu drag.

Sperăm cu toții că în anul școlar 2022-2023 activitatea se va desfășura în mod tradițional (învățământ cu frecvență – prezență fizică) și că vom putea organiza laboratoarele și stagiile practice/clinice. Experiențele prin care am trecut cu toții în contextul pandemiei ne vor ajuta pe viitor, vom păstra tot ce a fost benefic și vom îmbunătăți tot ce nu a funcționat cum ne-am fi dorit pentru a oferi un plus valoare actului didactic. Vom continua tradiția de a pune la dispoziția cursanților pe platforma educațională proprie E-learning blackboard, materiale pentru disciplinele studiate, astfel încât elevii să le poată accesa în orice moment al zilei. Pe platformă materialele sunt structurate astfel încât elevii să nu întâmpine dificultăți indiferent dacă le accesează de pe desktop sau de pe telefonul mobil.

Știm că sunt multe incertitudini în ceea ce privește situația financiară, starea de sănătate, evoluția lucrurilor pe piața muncii și mai știm că domeniile autorizate/acreditate de noi sunt vocaționale, în continuă dezvoltare și întotdeauna profesioniștii își vor găsi locul.

Pentru că suntem o mare familie, cu cadre didactice active și conectate la tot ce înseamnă piața muncii, cu dotare universitară, cu experiență în domeniile autorizate/acreditate, cu mare deschidere către nou și atenți la nevoile elevilor și pentru că vrem să ne mândrim cu absolvenții noștri, ne facem treaba cu responsabilitate, profesionalism și dăruire.

Vă invit să ne cunoaștem și să ne pregătim împreună pentru un viitor mai bun!

Țibuleac-Dinu Marcela, sociolog și cadru didactic al Colegiului Universitar Spiru Haret București

 DOSAR ADMITERE
CE TREBUIE SĂ CONȚINĂ DOSARUL DE ADMITERE?

• Dosar plic
Formular de preînscriere (opţional)
Cerere de înscriere (tip);
Diplomă de bacalaureat în original şi în copie xerox SAU certificatul de absolvire însoţit de situaţia şcolară (pentru candidaţii fără examen de bacalaureat);
• Copie xerox CI/BI;
• Copie xerox Certificat de naştere;
• Copie xerox Certificat de căsătorie
(dacă este cazul);
Adeverinţă medicală de la medicul de familie conform căreia candidatul este sănătos clinic şi apt pentru studii;
Două fotografii tip ¾;
Chitanţă care atestă achitarea taxei de admitere – 150 lei.

 TAXE de

ȘCOLARIZARE

BUCUREŞTI

Taxă anuală: 4000 lei
– se poate achita în 4 rate –

CRAIOVA

Taxă anuală: 3000 lei
– se poate achita în 4 rate –

Taxa de înscriere la Colegiul Universitar „Spiru Haret” este de 150 de lei.

 


Studenţii Universităţii SPIRU HARET au posibilitatea achitării taxei de studiu şi a taxelor pe disciplină în următoarele moduri:

a) Prin transfer bancar în unul din conturile:

  • RO08 RZBR 0000 0600 0466 9150 – Raiffeisen Bank
  • RO27 RNCB 0090 0136 1740 0001 – Banca Comercială Română

Taxele plătite prin transfer bancar se consideră achitate la data la care sumele intră în contul Universităţii Spiru Haret şi apar în extrasul de cont. În acest sens, vă rugăm ca pentru evitarea penalizărilor să aveti în vedere circuitul bancar şi să efectuati plata cu cel puţin o zi înainte de data limită.

b) Cu cardul prin POS la casieriile Universității Spiru Haret.

c) Rata I pentru primul an de studiu se achită în numerar la casieriile Universității Spiru Haret.

Share