colegiu | Uncategorized

Am fost onorați că ne-am aflat pe lista invitaților de seamă a Asociației Naționale a Detectivilor Din România la Gala de “Sf. Nicolae –  Ediția a 16-a, eveniment de Prestigioasă tradiție detectivistică”.

La evenimentul de înaltă ținută au luat parte celebrități din lumea politică, lumea artistică, simpatizanți ai Asociației Naționale a Detectivilor particulari, detectivi de elită, cadre didactice, absolvenți și cursanți ai Colegiului universitar Spiru Haret.

Ne-au fost prezentate aspecte de interes din comunitatea detectivistică românească, dar nu în ultimul rând au fost omagiați, la sfârșit de an, cei merituoși, cei care își pun timpul, priceperea și resursele personale în scopul unor nobile idealuri.

Doamna Președinte Executiv al Asociației Naționale a detectivilor din România, Maria a făcut o incursiune în timp, în ”Fascinanta lume a detectivilor..!”

Alocuțiunile organizatorilor și ale invitaților de onoare; acordarea de distincții și premii dar și alte surprise au fost rețeta de success pentru o seară magică.

Seara a început cu o mare surpriză, invitatul de onoare al Asociației Naționale de Detectivi din România, domnul Adrian Constantin președintele Ordinului Militar de România, a investit-o pe doamna Maria Bumbaru -președintele executiv al Asociației Naționale a Detectivilor din România cu distincția: prima femeie “Ofițer în grad de COMANDOR ar Ordinului Militar din România”. Aceasta, onorată și extrem de emoționată a depus jurământul de credință.

Ordinul își propune să-i determine să-și spună ideile, părerile, modul de gândire, viziunile, față de astăzi, mâine și poimaine, viitorul imediat al României. Să-și spună aceste păreri față de social–politic, chiar față de actul de guvernare. Repet nu doar așa în momente festive”, a declarat domnul Adrian Constantin, președintele Ordinului Militar de România. 

Ordinul își propune să strângă în jurul lui membri de seamă, care prin acțiunile lor să își aducă o contribuție semnificativă în domeniul în care activează. “Filosofia Ordinului Militar de România este focusată, centrată pe emanciparea națiunii. Având în vedere că interesul național, în funcție de contextul istoric traversat, de talentul diplomaților de la momentul respectiv, de politicul momentului și adăugând și faptul că unii și-au arogat că doar ei apără interesul național, filosofia noastră este axată de emanciparea națiunii. În gândirea noastră, națiunea este placenta în care se dezvoltă spiritualitatea deplină”, spune Adrian Constantin.

          Pentru a deveni membru al Ordinului, persoanele recrutate trec printr-o perioadă de probă de trei ani. Tinerii fac această stagiatură în postura de voluntar, iar seniorii primesc titulatura de membru de onoare în ordin de cavaler, ofițer sau comandor.

          Ordinul Militar de România este o fundație înființată în anul 2008 și este singura structură din România care ne reprezintă la Bruxelles în structura asociativă militară a Europei EUROMIL (Organizația Europeană a Asociațiilor Militare). Ordinul are în prezent aproximativ 8.000 de membri și voluntari.

Au fost decernate Premiile și distincțiile anului 2022

  1. Distincția „Detectiv de onoare” și Ambasador al ANDR, domnului prof. univ. dr. (gen.) Gheorghe Popa

2. Distincția „Insigna de aur ANDR” cu toate drepturile aferente, pentru loialitate, profesionalism și spirit „Semper veritas”, pentru contribuția permanentă în susținerea și  promovarea ANDR:

– domnului ION DAVITOIU,

– domnului AUREL LEAHU

– domnului DUMITRACHE TUDORACHE

TOP 10 -The Best of The Best

Pentru profesionalism, rezultate deosebite în munca lor, dar nu în ultimul rand pentru constituirea unor echipe profesionale redutabile și demne de respect:

1. Domnului MOCANU GENOVI LEON – Galați, (prezent la Gala cu 8 dintre cei mai buni membri ai echipei pe care o conduce, profesioniști și susținători ai spiritului Asociației), absolvent al Colegiului Universitar Spiru Haret București, calificarea profesională detective particular.

2. Domnului RADU-SERAFINCEANU MARIUS – București, (crescut de la vârsta de 14 ani printre și de membri ANDR, absolvent al Colegiului Național de Detectivi, prezent la Gala cu echipa sa formata din 8 membri)

Remarcabili prin puterea de a forma echipe și de a promova puterea exemplului personal, atât dl. Mocanu Genovi cât și dl. Radu Marius sunt căsătoriți cu doamne remarcabile detective: Dna Mocanu Gina și Dna Radu Mădălina sunt absolvente ale Colegiului Universitar Spiru Haret București, calificarea profesională detectiv particular, active și prezente în teren.

Ne înclinăm în semn de apreciere si respect pentru promovarea familiei detectivistice si a muncii în echipă.

Gala „Sf.Nicolae, ediția a 16-a, s-a încheiat în spiritul tradiției și spiritului „Semper veritas” , a prieteniei și bucuriei, în magia Sărbătorilor care se apropie… Doamna Bumbaru fiind de părere că “Nu cred că poate fi o răsplată mai mare, dar și o confirmare de necontestat a încrederii pe care am avut-o în toți acești 22 de ani de la constituirea ANDR, că suntem și vom rămane o familie”…

La încheierea serii, în clipa bilanțului președintele executiv al Asociației Naționale a Detectivilor particular concluziona: “Aduc mulțumirile mele tuturor participanților care au dovedit prin punctualitate și disciplină că suntem cu adevărat o echipă. Le mulțumesc pentru efortul depus, nimic nu se poate realiza fără sacrificii, le mulțumesc pentru credința și puterea cu care dovedim împreună că suntem într-o profesie de elită… Sunt onorată să fiu înconjurată de o generație nouă, frumoasă, încrezătoare și care îmi conferă siguranța că ceea ce s-a clădit cu 22 de ani în urma, va dăinui… Alese mulțumiri!”