colegiu | Uncategorized |

Doamna prof. Maria Petrescu, în calitate de coordonator al activităților extracurriculare, pregătite pentru anul școlar 2022-2023, ne-a invitat miercuri 28 septembrie 2022 la o întâlnire și un schimb de experiență cu sistemele de sănătate din Franța și Canada. Invitații întâlnirii și partenerii noștri educaționali au fost:

Alexane Roy, cetățean francez și canadian, care locuiește în Montreal, Quebec. Specialist în psihologie, gerontologie, muzică, pian clasic și jazz și în terapia pacienților cu Alzheimer, cu care experimentează terapia prin muzică. Vorbitor de franceză, engleză, italiană, spaniolă și germană.  Scriitor de cărți de specialitate. Lucrează într-un centru de seniori cu nevoi speciale.

Bruno Demaille, mediator, școlar/sanitar, negociator, vorbitor de 7 limbi, care va asigura traducerea. Invitații doamnei profesor își doresc să cunoască oameni simpli, viitori asistenți medicali și profesori, de aceea se așteaptă mereu ca întâlnirile să fie interactive.

Prin această activitate extracuriculară echipa USH și-a condus elevii într-o experiență unică România-Franța-Canada.

Ca de fiecare dată onorați de vizita celor doi specialiști (chiar dacă doamna Alexane Roy a fost pentru prima dată în „casa” noastră, chimia a fost foarte puternică, limbajul nonverbal ne-a trădat și ne-am promis că ne vom revedea curând într-o formă sau alta).