colegiu | Uncategorized

Consiliul Municipal al Elevilor București și Asociația Noble își unesc forțele pentru un proiect caritabil care vine în sprijinul elevilor ce provin din medii defavorizate ale capitalei.

„Un ghiozdan pentru un an” este un demers ce are scopul de a asigura egalitatea de șanse a elevilor bucureșteni, deoarece mulți dintre aceștia întâmpină dificultăți în continuarea studiilor din cauza lipsei celor necesare școlii.

Astfel, acțiunea demarată se adresează elevilor care provin din medii defavorizate ale capitalei, care nu au posibilitatea de a-și achiziționa lucrurile de bază pentru școală, cele două organizații propunându-și să doneze peste 100 deghiozdane complet echipate cu rechizite.

Strângerea donațiilor se desfășoară în perioada 1 – 28 august. Ulterior, organizatorii vor pregăti ghiozdanele și le vor duce elevilor, acestea având scopul de a-i susține pe beneficiarii proiectului pe tot parcursul anului școlar.

Acesta este un proiect despre elevii care încă pot fi ajutați, despre viitorul acestora, dar și despre cum o comunitate poate aduce un impact real în viitorul societății.

Orice persoană dornică este invitată să pregătească un ghiozdan, să-l echipeze complet și să-l trimită la următoarea adresă: Municipiul București, Sector 6, Bulevardul Ghencea, Nr.158, bloc L1, scara 1, etaj 4, apartament 43, cod poștal 061699, interfon 043, iar persoana de contact este Andreea Scarlat (număr de telefon: 0746494731).

De asemenea, acest proiect poate fi susținut și prin donarea unei sume de bani în contul bancar al Asociației Noble: RO44 INGB 0000 9999 1145 4655; beneficiar: Asociația Noble;Cod SWIFT: INGBROBU.Organizatorii sunt două organizații cu un istoric bogat în implicarea în sfera educațională și socială.

Consiliului Municipal al Elevilor este singura structură de reprezentare a elevilor din capitală, o echipă de tineri ce lucrează pentru alți tineri. Activitatea sa este vastă, de la implicarea în problemele cu care elevii se confruntă în unitățile de învățământ, la comunicarea și colaborarea cu autoritățile locale și naționale, dar și dezvoltarea de proiecte civice. În ultimul an, aceștia au coordonat Târgul Ofertelor Educaționale din București, o strângere de fonduri pentru societatea civilă ucraineană, proiectul pe tema mental health #ENormal, dar și mai multe conferințe, consultări și rapoarte.

La rândul ei, Asociația Noble este un ONG creat de o echipă de tineri juriști, care își dorește să-și aducă contribuția în societate, punând la dispoziție toate resursele de care dispune pentru a putea realiza proiecte cu un impact real în viața oamenilor. Până acum, au realizat numeroase proiecte cu scop caritabil printre care se numără Noble Christmas 2021, în care au susținut o casă de tip familial din Câmpulung, județul Argeș, și Noble for Ukraine 2022, în care au susținut refugiații ucraineni din București.

„De-a lungul anilor petrecuți în sistemul educațional românesc, 3 treimi dintre noi au fost martori ai abandonului școlar, 3 sferturi dintre noi au început cel puțin un an școlar cu un coleg lipsă. Motivul? De cele mai multe ori lipsa resurselor financiare pentru procurarea lucrurilor necesare continuării studiilor. „Un ghiozdan pentru un an” este pentru acești elevi – elevi care, fără ajutorul nostru, nu vor putea începe școala anul acesta. Sperăm că vom reuși, împreună, să transformăm acest început de an școlar într-unul mai bun pentru cei mai puțin norocoși dintre noi.

Ne punem bazele în bunătatea fiecărei persoane la care va ajunge acest mesaj, pentru că doar împreună putem schimba în bine destinul unor elevi!” – au declarat organizatorii proiectului.

Susține și tu un elev aflat în nevoie! Donează pentru „Un ghiozdan pentru un an”!CMEB & ASOCIAŢIA NOBLETel. Relații externe CMEB: 0771 151 216Tel. Relații externe ASOCIAŢIA NOBLE: 0 770 289 803