Familia haretistă continuă să se implice activ în campaniile sociale și/sau umanitare

colegiu | Uncategorized

Elevii Colegiului universitar Spiru Haret București, împreună cu cadrele didactice și parteneri cu suflet mare, desfășoară pe tot parcursul anului activități de voluntariat și se implică în campaniile sociale și/sau umanitare.

Vă invităm să vă alăturați proiectelor noatre de suflet:

  1. Cutia cu fapte bune! (puteți aduce oricând lucruri/bunuri care vă sunt de prisos, alimente neperisabile, rechizite, cărți, hainuțe, încălțăminte, jucării, etc).
  2. Încalță un înger! (puteți achiziționa o pereche de încălțăminte, orice mărime, orice culoare, pentru orice sex).
  3. Ai nevoie de o haină, ia una! Vrei sa ajuți, lasă una! (punem accent pe hainuțele mai groase indiferent de vârstă sau sex).
  4. Colegiul universitar Spiru Haret Bucureşti din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, alături de Consiliul Mondial Român, Organizația București – Ilfov, în parteneriat cu Grupul “Să  reciclăm împreună!” vor derula Proiectul ”IMPLICAREA TA SALVEAZĂ NATURA!”, care va avea ca scop colectarea de haine care nu le mai purtăm, indiferent de vârstă și mărime, pături, lenjerii, încălțăminte chiar și jucării, pe care le reciclăm și le oferim, familiilor defavorizate din mediul rural și urban, centrelor sociale și căminelor de  bătrâni!
  5. Nici un copil n-ar trebui să sufere de foame!
    Donează bani sau alimente greu perisabile pentru Banca de Alimente a Crucii Roșii Române .
    Donează pentru copiii care suferă de foame!
    #BancaDeAlimente #CruceaRoșieRomână
    #FoodBanking
    Link: https://donate.redcrossredcrescent.org/…/~darul-meu…
  6. #FițiOameni Când aveți de dat haine/încălțăminte pe care nu le mai purtați dvs sau copiii dvs, faceți și o faptă bună, nu doar să scăpați de haine/încălțăminte și să puneți o pâine/o ciocolată/un pateu/o pungă de orez/etc în pachetul cu haine

Hainele/încălțămintea trebuie să fie CURATE, adică spălate și PURTABILE, adică nu rupte ori găurite, fiindcă oamenii vulnerabili nu sunt bătaia de joc a nimănui, sunt deja bătuți de soartă.

7. Campania de donare sânge! Donează sânge! Salvează o viață! Vă invităm să donați sânge oricând starea de sănătate vă permite deoarece Centrul de Transfuzie Sanguină București are mare nevoie de rezerve pentru semenii noștrii atât de greu încercați! http://www.ctsbucuresti.ro/

Locația pentru depunerea coletelor este Bulevardul Basarabia, nr. 256, Sector 3, București, la intrarea în Colegiul Universitar Spiru Haret, partener și susținător al campaniilor sociale. Donațiile dvs sunt colectate și sortate săptămânal de către colaboratorii noștrii cu suflet mare și distribuite celor care au nevoie.

Persoana de contact Țibuleac-Dinu Marcela, tel. 0721808577, e-mail colegiuluniversitar@spiruharet.ro.

Vă mulțumim în numele beneficiarilor și vă asigurăm că eforturile dvs sunt răsplătite mai devreme sau mai tarziu…

Examen de DEFINITIVAT în luna Decembrie 2021

colegiu | Uncategorized

Colegiul universitar Spiru Haret București continuă să investească și să sprijine cadrele didactice în ceea ce privește pregătirea profesională.

Astfel, după organizarea concursului de Titularizare în luna Decembrie 2020 și acreditarea celor două calificări profesionale (Asistent medical generalist și Editor imagine) care funcționează în cadrul Colegiului universitar Spiru Haret București, cadrele didactice au participat la examenul de Definitivat organizat în luna Decembrie 2021.

La examen au participat dl Silviu Constantin Șerban, doamnele Ionescu Ionela, Petrescu Maria, Iosif Mihaela, Nistor Daniela, Covaci Mariana și Călina Adriana Alina. Toate cadrele didactice s-au pregătit alături de elevii colegiului iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Felicităm atât cadrele didactice cât și elevii pentru reușită, mulțumim tuturor pentru implicare, dăruire și emoțiile pozitive transmise. Mulțumim conducerii Universității Spiru Haret și tuturor oamenilor implicați în managementul colegiului pentru sprijinul necondiționat oferit cu profesionalism de fiecare dată.

Mulțumim partenerilor noștrii (conducerea USH, cadre didactice, elevi, colegi de la alte departamente) pentru atmosfera caldă și prietenoasă din echipă, pentru starea de spirit excelentă și pentru atitudinea optimistă! Împreună creștem standardele în domeniile sănătate și asistență pedagogică, producție media, informatică și servicii!

Parteneriat între Colegiul universitar ”Spiru Haret” București și Centrul German de Integrare Medialjob

colegiu | Uncategorized

În anul școlar 2021-2022 s-au pus bazele unei frumoase și rodnice colaborări între Colegiul universitar ”Spiru Haret” București și Centrul German de Integrare Medialjob.

Invitata noastră, doamna ODETTE SOFRONESCU – manager de integrare, le-a vorbit elevilor și absolvenților despre proiectele și ofertele Centrul German de Integrare Medialjob. Sperăm ca anul 2022 să vină cu bucuria unor relații profesionale cât mai bine constituite, elevii și absolvenții Colegiului universitar Spiru Haret să devină parteneri de cursă lungă pe drumul împlinirii lor ca asistenți medicali generaliști sau Profită de oportunitate și obține un loc de muncă ca Asistent Medical Generalist sau Asistent medical Balneofiziokinetoterapie și recuperare în Germania!

*** Profită de oportunitate și obține un loc de muncă ca Asistent Medical Generalist sau Asistent medical Balneofiziokinetoterapie și recuperare în Germania!

Este o adevărată provocare să pornești pe un drum cu atât de multe necunoscute, dar când ai alături o echipă de încredere, cum este – echipa Medialjob – totul pare mai ușor de parcurs, de învățat și de aplicat.

Te vor îndruma și ajuta cu tot ce înseamnă:

  • Birocrație
  • Recunoaștere profesională
  • Cursuri online de limbă germană – GRATUITE
  • Suport continuu după ce ajungi în Germania
  • Aplică ACUM și află cum poate evolua cariera ta!

Email: colegiuluniversitar@spiruharet.ro

Parteneriat Colegiul Universitar „Spiru Haret” – Asociația „Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”

colegiu | Uncategorized

Cei 30 de ani de experienţă în învăţământul universitar au condus la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare cu mediul public şi privat, astfel Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti a atras resurse umane competente, specializate, medici, asistente medicale, profesori universitari şi profesionişti de prestigiu ce asigură cea mai bună pregătire profesională.

Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti îşi propune să devină un punct de referinţă pe harta practicilor medicale şi nu numai, prin servicii educaţionale calitative, prin cunoştinţele, profesionalismul şi devotamentul insuflate absolvenţilor săi şi prin evoluţia constantă a programelor de învăţământ, în conformitate cu dinamica înregistrată pe plan local şi european de fiecare arie profesională.

Programele propuse de Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti consolidează inovarea, stimulează creativitatea, facilitează învățarea și dezvoltarea competențelor-cheie și profesionale în învățământul postliceal sanitar, propune metode de predare-învățare mai eficiente, inovative, adaptate cerințelor actuale privind creșterea calității în învățământ.

În cadrul colegiului, elevii beneficiază de pregătire profesională echivalentă cu pregătirea standard din ţările membre ale Uniunii Europene, pentru a face faţă schimbărilor economice, sociale şi culturale.

Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti a înțeles că, în domeniul educației, voluntariatul are un rol extrem de important, vizând dezvoltarea personalității elevilor. Născut din dragostea față de aproapele nostru, dintr-un adevărat spirit civic, din nevoia de a dezvolta competențe multiple și de a pleca în carieră cu cât mai multe experiențe, voluntariatul devine din ce în ce mai atractiv pentru tineri la accesarea unei cariere noi.

Am descoperit acest aspect la elevii din școala noastră, urmărindu-le evoluția, bazată nu doar pe experiențe profesionale obligatorii ci pe experiența dobândită în afara școlii, prin voluntariat, cursuri de pregătire sau proiecte cu resurse personale de timp. Activitățile realizate de noi la nivelul colegiului i-au ajutat să vadă viața dintr-o altă perspectivă, având sentimentul și conștientizând că pot fi utili societății, că marea schimbare poate începe cu ei, că pot face o carieră de excepție, că au șanse crescute cu un CV în care apar și experiențe bazate pe activități de voluntariat.

Pentru a crește șansele de reușită în carieră pentru elevii noștri, Universitatea Spiru Haret, Colegiul Universitar Spiru Haret Bucureşti, a încheiat din acest an şcolar un parteneriat deosebit de important pentru insituţia noastră de învăţământ cu Asociatia „Foisorul de Foc= Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă”, Divizia Civică Voluntară, Președinte General de brigadă(r) Vasile CIORNEI.

În cadrul acestui parteneriat a avut loc o activitate în care reprezentanţii asociației au susţinut sesiuni de prezentare și recrutare de noi voluntari pentru constituirea unui nou detașament la Colegiul Universitar Spiru Haret din Bucureşti. Activitatea a avut loc într-unul din amfiteatrele instituţiei, iar elevii care au participat au apreciat scopul şi desfăşurarea acesteia.

Experiența de 10 ani a Asociaţiei „Foişorul de Foc=Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă“,  un ONG care are ca scop educaţia, instruirea şi intervenţia, pe bază de voluntariat, în situaţii de urgenţă, alături de şi sub coordonarea organelor abilitate de lege să acţioneze în astfel de situaţii, va oferi elevilor colegiului realizarea rolului lor în societate, schimbarea mentalității, obținerea de noi competențe în domeniul în care vor profesa.

Colegiul și-a propus să genereze performanţa prin dezvoltarea individuală a elevului într-un mediu sigur, pregăteşte absolvenţi capabili să se integreze mai târziu, eficient în societate, iar asta și cu ajutorul partenerilor de educație, din zona non-profit.

Mulțumim Asociației „Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață” pentru parteneriat și încredere.

Împreună ridicăm standardele în domeniul asistenței medicale și în alte domnii de interes!

Prof. Maria Petrescu și soc. Țibuleac Dinu Marcela, cadre didactice ale Colegiului universitar Spiru Haret București

CURSURI DE PRIM AJUTOR la COLEGIUL UNIVERSITAR SPIRU HARET BUCUREȘTI

colegiu | Uncategorized

Elevii Colegiului Universitar Spiru Haret București, sunt încurajați să participe la cursurile de  Prim ajutor premedical în urgență, care presupun următoarele: resuscitarea la adulți/copii, Manevra Heimlich adulți/copii/pediatric/neonatal, dar și în situațiile celor imobilizați la pat, scaun cu rotile, cărucior, Utilizarea AED, defibrilator adult plus copii, șocul electric, module de fracturi, hemoragii pentru accidentele, utilizarea trusei medicale și a celei de incintă; prim ajutor psihologic.

Cadrele didactice recomandă parcurgerea acestor cursuri de Basic Life Suport (BLS) organizate atât la nivelul colegiului cât și de către asociații/societăți cu personal calificat, acreditat deoarece elevii au oportunitatea de a se pregăti într-un mod profesionist, alături de oameni cu experiență în domeniul asistenței medicale de urgență, chiar și în vreme de pandemie, când accesul la stagiile de practică în unitățile medicale este restricționat iar dotarea laboratoarelor nu poate fi pe măsura cerințelor curriculei și/sau pe nevoia cursanților.


Cu spirjinul partenerilor noștri de la Favorit Sale, elevii Colegiului universitar Spiru Haret București și cadrele didactice prezente, au avut șansa de a lucra cu aparatură și manechine performante, după cum reiese și din feed-backul participanților celui de-al doilea atelier organizat sâmbătă 04.12.2021, la sediul colegiului.


„Bună seara, as vrea să dau un feedback cursului de BLS, dacă aveți posibilitatea să mergeti săptămâna viitoare, merită să aveți experiența aceasta! Este foarte frumos și bine structurat, ocazia de a pune în practică tehnicile și mici trucuri ce pot fi aplicate, vă pot ajuta foarte mult! Dna Aura este foarte bine pregatită și cu siguranță nu veți pleca cu nelămuriri! V-am scris în ideea că poate nu erați convinși că vă va fi folositor dar cu siguranță este FOARTE folositor! Baftă!” Diana Voinea, anul 3 Asistent medical generalist

„Mă bucur că totul a decurs bine și că am avut oportunitatea să avem într-o zi de week-end alături de noi niște profesioniști care… asa cum am spus… transmit prin toti porii pasiunea cu care fac lucrurile! A fost într-adevăr un curs interactiv, relaxant, profesionist și dacă dna DIANA VOINEA este mulțumită, este ceva ” Țibuleac-Dinu Marcela, cadru didactic

„Într-adevar, profesionalism desăvârșit, pe de altă parte aceste noțiuni de prim ajutor sunt necesare pentru a ridica standardele cunoștințelor unui cadru medical cu pregătire  medie, cum vom deveni noi NU EZITAȚI !!! Merită din plin tot efortul„. Străulescu Mihaela, anul 3, Asistent medical generalist

A fost un curs interactiv din care am avut multe de învățat și de făcut; practica pe manechine (toată lumea a exersat). Nici nu am simțit cât de repede a trecut timpul. O să vă placă foarte mult, vă asigur.” Doboș Mihaela, anul 2 Asistent medical generalist

„Super curs, super instructori, cu o experiență din care chiar ai ce învăța, unde distracția se îmbină cu noi lucruri învățate, merită să investești în tine și în viitorul tău.” Minciună Mariana, anul 2 Asistent medical generalist

         Recomandăm în continuare absolvenților, elevilor dar și cetățenilor care nu sunt neapărat interesați de o carieră medicală, să urmeze astfel de cursuri de pregătire deoarece nu se știe niciodată în ce situație ne aduce viața! Pentru a nu face mai mult rău, decât bine… este nevoie de o minimă pregătire de bază, în acordarea Prim Ajutorului.

CONFERINŢA MULTIDISCIPLINARĂ INTERNAŢIONALĂ A PROFESORILOR ŞI DASCĂLILOR DE PRETUTINDENI: GESTIONE DEI PARTENARIATI DELL’ISTITUZIONE EDUCATIVA CON LA COMUNITÀ

colegiu | Uncategorized |

Colegiul universitar Spiru Haret București a răspuns invitației lansate de Institutul de Cercetări, Politici și Evaluare în Educație (APDP) de a participa la CONFERINŢA MULTIDISCIPLINARӐ INTERNAŢIONALӐ A PROFESORILOR ŞI DASCӐLILOR DE PRETUTINDENI: PROFESORII ŞI REIMAGINAREA VIITORULUI. O CӐLӐTORIE ÎN DIVERSITATEA PREDӐRII / INSEGNANTI E IMMAGINAZIONE DEL FUTURO. UN VIAGGIO NELLA DIVERSITÀ DELLA DIDATTICA urmată de un PROGRAM INTERNAŢIONAL DE INSTRUIRE, MANAGEMENTUL MATERIALELOR DIDACTICE. ÎNTRE INOVAŢIE ŞI CREATIVITATE / GESTIONE DEI MATERIALI DIDATTICI. TRA INNOVAZIONE E CREATIVITÀ și de o EXCURSIE DOCUMENTARӐ în perioada 30.11-02.12.2021 în Pescara (Italia).


Proiectul a fost susținut de Centro Culturale Italo Romeno Milano (Italia), „A Rocca”Associazione Artistica Culturale, Messina/Sicily (Italia), Maja Conference Centre, Pescara (Italia) cu sprijinul Casei Corpului Didactic Neamț, Casei Corpului Didactic Argeș și al Şcolii Doctorale, Facultatea de Ştiințele Educației și Informaticӑ, Universitatea Pedagogicӑ de Stat ION CREANGӐ (Chișinӑu, R. Moldova) și Uniunea Internaționalӑ UNIFERO (Atlanta, SUA). În cadrul evenimentului am cunoscut cadre didactice de pretutindeni: România, Italia, SUA, Anglia, Turcia, Bulgaria, Republica Moldova.


Felicitări formatorilor implicați în aceste două zile: d-nei prof. Lucia Ileana Pop (Italia), d-nei Presedinte prof.dr. Mariana Marin (R.Moldova), d-nei dir.prof.drd. Biculescu Florina (Romania), d-nei dir.prof.dr. Maria Racu (Romania), dnei insp.sc. Daniela Enache (ISMB), d-nei prof Angelica Mihaela Manea (Romania), d-nei dir prof Flori Stoica (Romania), d-lui Nino Pietrini (Eproject Consult/ Institutul European de Formare si Cercetare, Italia), d-nei prof.dr. Smaranda Mada Livescu (SUA), d-lui prof. Ionut Bolog (Romania), d-lui prof. Doru Nicolae Grădinaru (Romania), d-nei dir.prof. Dumitrescu Mariana (Romania), d-lui Ersan Parlak (Turcia), d-lui prof.dr. Vasile Flueras (Romania), d-nei prof. Angela Moraru (R.Moldova) și mulțumiri domnului conf. univ.dr. Sebastian Cristian Chirimbu pentru că ne-a oferit oportunitatea de a participa la acest program de formare cu participare internațională din care am învățat despre materiale didactice și despre contextul provocator în care cadrele didactice își desfășoară activitatea zi de zi dar și despre bunele practici din școala italiană și/sau despre spațiul european de învățare.

Am fost onorați, că am reușit să sărbătorim împreună atât sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, considerat și ocrotitorul României cât și Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României! La mulți ani românilor de pretutindeni! La mulți ani România!