colegiu | Uncategorized

Cei 30 de ani de experienţă în învăţământul universitar au condus la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare cu mediul public şi privat, astfel Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti a atras resurse umane competente, specializate, medici, asistente medicale, profesori universitari şi profesionişti de prestigiu ce asigură cea mai bună pregătire profesională.

Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti îşi propune să devină un punct de referinţă pe harta practicilor medicale şi nu numai, prin servicii educaţionale calitative, prin cunoştinţele, profesionalismul şi devotamentul insuflate absolvenţilor săi şi prin evoluţia constantă a programelor de învăţământ, în conformitate cu dinamica înregistrată pe plan local şi european de fiecare arie profesională.

Programele propuse de Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti consolidează inovarea, stimulează creativitatea, facilitează învățarea și dezvoltarea competențelor-cheie și profesionale în învățământul postliceal sanitar, propune metode de predare-învățare mai eficiente, inovative, adaptate cerințelor actuale privind creșterea calității în învățământ.

În cadrul colegiului, elevii beneficiază de pregătire profesională echivalentă cu pregătirea standard din ţările membre ale Uniunii Europene, pentru a face faţă schimbărilor economice, sociale şi culturale.

Colegiul Universitar „Spiru Haret” Bucureşti a înțeles că, în domeniul educației, voluntariatul are un rol extrem de important, vizând dezvoltarea personalității elevilor. Născut din dragostea față de aproapele nostru, dintr-un adevărat spirit civic, din nevoia de a dezvolta competențe multiple și de a pleca în carieră cu cât mai multe experiențe, voluntariatul devine din ce în ce mai atractiv pentru tineri la accesarea unei cariere noi.

Am descoperit acest aspect la elevii din școala noastră, urmărindu-le evoluția, bazată nu doar pe experiențe profesionale obligatorii ci pe experiența dobândită în afara școlii, prin voluntariat, cursuri de pregătire sau proiecte cu resurse personale de timp. Activitățile realizate de noi la nivelul colegiului i-au ajutat să vadă viața dintr-o altă perspectivă, având sentimentul și conștientizând că pot fi utili societății, că marea schimbare poate începe cu ei, că pot face o carieră de excepție, că au șanse crescute cu un CV în care apar și experiențe bazate pe activități de voluntariat.

Pentru a crește șansele de reușită în carieră pentru elevii noștri, Universitatea Spiru Haret, Colegiul Universitar Spiru Haret Bucureşti, a încheiat din acest an şcolar un parteneriat deosebit de important pentru insituţia noastră de învăţământ cu Asociatia „Foisorul de Foc= Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă”, Divizia Civică Voluntară, Președinte General de brigadă(r) Vasile CIORNEI.

În cadrul acestui parteneriat a avut loc o activitate în care reprezentanţii asociației au susţinut sesiuni de prezentare și recrutare de noi voluntari pentru constituirea unui nou detașament la Colegiul Universitar Spiru Haret din Bucureşti. Activitatea a avut loc într-unul din amfiteatrele instituţiei, iar elevii care au participat au apreciat scopul şi desfăşurarea acesteia.

Experiența de 10 ani a Asociaţiei „Foişorul de Foc=Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă“,  un ONG care are ca scop educaţia, instruirea şi intervenţia, pe bază de voluntariat, în situaţii de urgenţă, alături de şi sub coordonarea organelor abilitate de lege să acţioneze în astfel de situaţii, va oferi elevilor colegiului realizarea rolului lor în societate, schimbarea mentalității, obținerea de noi competențe în domeniul în care vor profesa.

Colegiul și-a propus să genereze performanţa prin dezvoltarea individuală a elevului într-un mediu sigur, pregăteşte absolvenţi capabili să se integreze mai târziu, eficient în societate, iar asta și cu ajutorul partenerilor de educație, din zona non-profit.

Mulțumim Asociației „Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață” pentru parteneriat și încredere.

Împreună ridicăm standardele în domeniul asistenței medicale și în alte domnii de interes!

Prof. Maria Petrescu și soc. Țibuleac Dinu Marcela, cadre didactice ale Colegiului universitar Spiru Haret București