Absolvenții promoției 2022, calificarea profesională Asistent medical generalist sunt în plină sesiune de examen de certificare a calificării profesionale

colegiu | Uncategorized

Absolvenții Colegiului universitar Spiru Haret București, calificarea profesională Asistent medical generalist, promoția 2022 sunt în plină sesiune de examene.

Examenul de certificare a calificării profesionale constă în 3 probe: în data de 17 august 2022 elevii au susținut proba practică, pe data de 19 august 2022 urmează proba scrisă iar pe data de 24 august 2022 elevii vor avea susținerea proiectului.

Colegiul universitar Spiru Haret, cu susținerea constantă a cadrelor didactice, a organizat mai multe simulări de examen atât pentru proba scrisă, cât și pentru proba practică. Elevii s-au implicat în pregătire și au încercat să recupereze ceea ce le-a luat pandemia, astfel că prima probă a debutat cu rezultate foarte bune.

Felicităm sincer fiecare cadru didactic implicat, fiecare absolvent și urăm succes la următoarele probe dar și în cariera/profesia pe care au ales să o urmeze! Felicitări haretiștilor de la AMG!

„Un ghiozdan pentru un an!” – Capitala nu este scutită de lipsuri!

colegiu | Uncategorized

Consiliul Municipal al Elevilor București și Asociația Noble își unesc forțele pentru un proiect caritabil care vine în sprijinul elevilor ce provin din medii defavorizate ale capitalei.

„Un ghiozdan pentru un an” este un demers ce are scopul de a asigura egalitatea de șanse a elevilor bucureșteni, deoarece mulți dintre aceștia întâmpină dificultăți în continuarea studiilor din cauza lipsei celor necesare școlii.

Astfel, acțiunea demarată se adresează elevilor care provin din medii defavorizate ale capitalei, care nu au posibilitatea de a-și achiziționa lucrurile de bază pentru școală, cele două organizații propunându-și să doneze peste 100 deghiozdane complet echipate cu rechizite.

Strângerea donațiilor se desfășoară în perioada 1 – 28 august. Ulterior, organizatorii vor pregăti ghiozdanele și le vor duce elevilor, acestea având scopul de a-i susține pe beneficiarii proiectului pe tot parcursul anului școlar.

Acesta este un proiect despre elevii care încă pot fi ajutați, despre viitorul acestora, dar și despre cum o comunitate poate aduce un impact real în viitorul societății.

Orice persoană dornică este invitată să pregătească un ghiozdan, să-l echipeze complet și să-l trimită la următoarea adresă: Municipiul București, Sector 6, Bulevardul Ghencea, Nr.158, bloc L1, scara 1, etaj 4, apartament 43, cod poștal 061699, interfon 043, iar persoana de contact este Andreea Scarlat (număr de telefon: 0746494731).

De asemenea, acest proiect poate fi susținut și prin donarea unei sume de bani în contul bancar al Asociației Noble: RO44 INGB 0000 9999 1145 4655; beneficiar: Asociația Noble;Cod SWIFT: INGBROBU.Organizatorii sunt două organizații cu un istoric bogat în implicarea în sfera educațională și socială.

Consiliului Municipal al Elevilor este singura structură de reprezentare a elevilor din capitală, o echipă de tineri ce lucrează pentru alți tineri. Activitatea sa este vastă, de la implicarea în problemele cu care elevii se confruntă în unitățile de învățământ, la comunicarea și colaborarea cu autoritățile locale și naționale, dar și dezvoltarea de proiecte civice. În ultimul an, aceștia au coordonat Târgul Ofertelor Educaționale din București, o strângere de fonduri pentru societatea civilă ucraineană, proiectul pe tema mental health #ENormal, dar și mai multe conferințe, consultări și rapoarte.

La rândul ei, Asociația Noble este un ONG creat de o echipă de tineri juriști, care își dorește să-și aducă contribuția în societate, punând la dispoziție toate resursele de care dispune pentru a putea realiza proiecte cu un impact real în viața oamenilor. Până acum, au realizat numeroase proiecte cu scop caritabil printre care se numără Noble Christmas 2021, în care au susținut o casă de tip familial din Câmpulung, județul Argeș, și Noble for Ukraine 2022, în care au susținut refugiații ucraineni din București.

„De-a lungul anilor petrecuți în sistemul educațional românesc, 3 treimi dintre noi au fost martori ai abandonului școlar, 3 sferturi dintre noi au început cel puțin un an școlar cu un coleg lipsă. Motivul? De cele mai multe ori lipsa resurselor financiare pentru procurarea lucrurilor necesare continuării studiilor. „Un ghiozdan pentru un an” este pentru acești elevi – elevi care, fără ajutorul nostru, nu vor putea începe școala anul acesta. Sperăm că vom reuși, împreună, să transformăm acest început de an școlar într-unul mai bun pentru cei mai puțin norocoși dintre noi.

Ne punem bazele în bunătatea fiecărei persoane la care va ajunge acest mesaj, pentru că doar împreună putem schimba în bine destinul unor elevi!” – au declarat organizatorii proiectului.

Susține și tu un elev aflat în nevoie! Donează pentru „Un ghiozdan pentru un an”!CMEB & ASOCIAŢIA NOBLETel. Relații externe CMEB: 0771 151 216Tel. Relații externe ASOCIAŢIA NOBLE: 0 770 289 803

A III-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Varǎ a Profesorilor şi Dascǎlilor de Pretutindeni: INOVAŢIE ȊN ŞCOALA VIITORULUI: LEARN, GROW, DEVELOP, INNOVATE (9.-12. 08. 2022, Viena, Austria)

colegiu | Uncategorized

Apărută în 2020, Şcoala Internaționalӑ Interdisciplinarӑ de Varӑ a Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni, se aflǎ la a III-a ediţie şi continuǎ sǎ fie un demers educațional inovativ, inițiat de Grupul Profesorilor și Dascӑlilor Romȃni de Pretutindeni prin Institutul de Cercetӑri, Politici și Evaluare în Educație (Asociaţia Profesorilor şi Dascǎlilor de Pretutindeni).

Cu sprijinul Institutului de Politici Socio-Educaționale şi a Grupului Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni a fost organizată la Balcic (Bulgaria) prima ediție a școlii de varӑ, urmatǎ anul trecut de ediţia din Viena, unde la propunerea Institutului de Cercetări, Politici şi Evaluare ȋn Educaţie APDP s-a revenit şi anul acesta cu selecţie de cursuri intensive (sincron şi asincron), workshop-uri şi prelegeri predate în limba romȃnӑ, limba englezӑ, limba spaniolǎ sau germanǎ ale reprezentanților partenerilor noştri educaţionali. Cursurile, atelierele pedagogice și workshop-urile din prezenta ediție acoperӑ o gamă de subiecte, în principal pe domeniul EDUCAŢIEI şi a LEGII EDUCAŢIEI derulȃndu-se în perioada 9- 12 august la Viena (Austria), la Centrul IBIS Styles Wien Messe Prater, Franzensbrückenstraße 26, 1020 Wien) şi online (prin platforma Zoom).

Situația postpandemicǎ și intenția de a proteja sănătatea și bunăstarea comunităților, au determinat continuarea organizării în paralel a acestei ediții cu prezența fizicӑ la Viena. Şcoala Internaționalӑ Interdisciplinarӑ de Varӑ a Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni sub egida Asociației Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni (filiala Viena), Institutul de Cercetӑri, Politici și Evaluare în Educație în colaborare cu diferite instituții de învӑțӑmȃnt preuniversitar și universitar din țarӑ și strӑinӑtate Şcoala Doctorală a Universităţii Pedagogice de Stat ION CREANGӐ din Chișinӑu, R. Moldova, Casa Corpului Didactic Neamț, Casa Corpului Didactic Olt, Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul in Chişinău, Republica Moldova, Colegiul universitar Spiru Haret București, Asociaţia Obstească Inovație în Educație de Performanță, Chişinău, Republica Moldova, Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Romȃnӑ din Ucraina, Cernӑuți, Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA și Școala de Limba Română, Cultură și Civilizație DACIA din Atena, Grecia, Verband Innovativer Bildungsberater – Wien și altele prin derularea ca activitate II în cadrul proiectului educațional Dezvoltarea profesionalӑ continuǎ a cadrelor didactice prin voluntariat, instruire şi cercetӑri interdisciplinare OPEN YOURSELF TO EDUCATION! ” / Continuous professional development of teachers through volunteering, training and interdisciplinary research OPEN YOURSELF TO EDUCATION! îşi propune prin partenerii sӑi:

– Să promoveze învățarea interculturală;

– Să integreze educația interculturale în proiectele școlare;

– Sӑ creascӑ nivelul de conștientizare a importanței lucrului cu tinerii pe probleme de diversitate și dezvoltarea unor proiecte naționale și internaționale în acest domeniu.

– Sӑ îmbunӑtӑțeascӑ nivelul competențelor digitale de bază ale cadrelor didactice (inclusiv de predare prin instrumente digitale – digital literacy) prin stimularea și utilizarea resurselor didactice inovative și transferul de informație;

– Sӑ promoveze educația pentru bunӑstare, educația prin atașament, educația pentru empatie în școli;

– Sӑ recunoașcӑ și sӑ valorizeze rezultatelor activității profesorilor din învățământul primar, gimnazial, liceal şi universitar care au o contribuție remarcabilă în educaţie şi cercetare;

– Sӑ promoveze colaborarea între organizațiile non-guvernamentale și instituțiile școlare;

– Sӑ valorizeze modelele de bună practică în vederea îmbunătățirii actului instructiveducativ;

– Să realizeze un volum de cercetӑri interdisciplinare cu sprijinul editurii Alfa a Casei Corpului Didactic Neamţ (având alocat ISBN 978-606-667-254-2).

Un model de bună practică în educație presupune cunoașterea sistematică a nevoilor și intereselor
fiecărui copil, adaptarea creativă a strategiilor didactice la specificul său (dar și la specificul
clasei/unității de învățământ/zonei socio-economice și culturale), implicarea actorilor din școală și
din comunitate în activitățile de învățare și promovarea unei învățări vizibile, inclusiv în condiții
speciale de urgență.
Prin implementarea acestui proiect ne dorim sӑ descoperim și sӑ promovӑm acele cadre didactice
(din comunitatea Asociației Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni) care:
 Sӑ deținӑ competențele-cheie pe care să le dezvolte la elevi/studenți/ mentorați/ cursanți/
formabili,
 Sӑ promoveze activități și practici didactice eficiente ce se pot multiplica în structurarea
achizițiilor elevilor/studenților/ mentoraților/ cursanților/ formabililor,
 Sӑ inspire și sӑ sprijine parcursul educațional începȃnd cu educația timpurie și terminȃnd cu
educația adulților.
PARTENERI PROIECT EDUCAŢIONAL TRANSNAŢIONAL
INSTITUŢII EDUCAŢIONALE ŞI PROFESIONALE CARE SUSŢIN ACTIVITӐTILE DIN
PROIECT:
Şcoala Doctorală a Universităţii Pedagogice de Stat ION CREANGӐ din Chișinӑu (R. Moldova)
Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul in Chişinău, Republica Moldova)
Casa Corpului Didactic Neamț (Piatra-Neamţ)
Casa Corpului Didactic Olt (Slatina)
DEVSTAT Statistical and Education Consulting (Valencia, Spania)
Asociația Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni, filiala Austria (Viena)
Yunus Emre Îlkokulu Osmaniye (Turcia)
Mehmet Akif Ersoy Îlkokulu Emirgazi- Konya (Tucia)
Asociația Profesorilor și Dascӑlilor de Pretutindeni, filiala Republica Moldova (Dondușeni, Corbu)
Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Romȃnӑ din Ucraina (Cernӑuți, Ucraina)
Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA, Școala de Limba Română, Cultură și Civilizație
DACIA (Atena, Grecia)
Verband Innovativer Bildungsberater (Viena, Austria)
Asociaţia Consultanţilor educaţionali Inovativi (Dâmboviţa),
Asociația Centrul de Perfecționare Before & After School CONIL (București),
Asociația CTCM – Centrul de Training, Consultanță și Mediere Onești
Asociaţia Obstească Inovație în Educație de Performanță (Chişinău, Republica Moldova)
Asociaţia Internaţională UNIFERO (Atlanta, SUA)
Liceul Teoretic MIHAI EMINESCU, Sudarca (R. Moldova)
Colegiul Universitar SPIRU HARET (București)
Colegiul Național IULIA HASEDEU (București)
Colegiul Național RADU NEGRU (Fӑgӑraș)
Consiliul Mondial Romȃn (fil. București)
Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” (Bucureşti)
Liceul Tehnologic Topoloveni (Argeş)
Liceul Teoretic GRIGORE GHEBA ( Dumitrești, Vrancea)
Liceul Teoretic BRATCA (Bratca, Bihor)
Şcoala Primară MONTERRA (Bucureşti)
Şcoala Primarӑ CONIL (București)
Şcoala Gimnazialӑ nr. 32 (București)
Şcoala Gimnazialӑ nr. 46 (București)
Şcoala Gimnazialӑ nr. 39 (București)
Şcoala Gimnazialä Giuvărăşti (Giuväräşti, Olt)
Şcoala Gimnazialä nr.1 PETREU (Petreu, Bihor)
Şcoala Gimnazialä nr.2 Piatra Neamţ (Neamţ)
Şcoala Gimnazialӑ PETREŞTI (Petrești, Dȃmbovița)
Grădiniţa cu Program Prelungit Aripi Deschise (Piteşti)
Grӑdinița SCUFIŢA ROŞIE (București)
Grӑdinița nr.283 (București)
Grӑdinița nr. 97 (București)
Asociația Cultural Artistică JOC-B M R (București)
Asociația GRӐDINIŢA FLUTURAŞILOR ZGLOBII (Petrești, Dȃmbovița)
Biblioteca Orӑșeneascӑ AUREL IORDACHE, Gӑești (Dȃmbovița)


Colegiul universitar Spiru Haret, prin reprezentanții săi, în calitate de partener educațional participă cu mare bucurie la schimbul de bune practici alături de alți actori ai educației din dorința de a îmbunătăți actul educațional și relațiile interumane dar și de a aduce un plus valoare comunicării eficiente…