editor | Uncategorized
Stelian IONESCU, cadru didactic în cadrul  Colegiului Universitar Spiru Haret domeniul Producție Media și Editor Imagine Radio Seven ne introduce în culisele activității sale.
„Am absolvit cu distincția maximă Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, studiind acustica și psihoacustica muzicală (nivel master) și am lucrat 5 ani în cercetare științifică fundamentală în laboratoarele universității Jussieu și ale Centrului Național al Cercetării Științifice (CNRS Paris) în același domeniu, acumulând cunoștințe în toate planurile dimensiunii sonore (concepția, producția, propagarea, percepția și integrarea sunetului), pe care le-am pus în practică în calitate de inginer și regizor sunet TvH, și actualmente director tehnic Radio Seven.
Ca profesor al cursului Dimensiunea Audio : Sunetul, în cadrul specializării Producție Media a Colegiului Universitar Spiru Haret, am șansa unică de a împărtăși cunoștințele acumulate în acest vast domeniu, într-un cadru tehnologic de vârf. Aici, împletirea cursurilor teoretice cu atelierele practice care au loc chiar în inima fluxului de producție massmedia (TvH și Radio Seven), determină cimentarea prin practică a principiilor și informațiilor asimilate, dezvoltând capacitatea de expertiză și creând reflexe ce vor sta la baza viitoarei cariere profesionale în domeniul media.
Programa noastră cuprinde toate aspectele producției, de la concepție la realizare, incluzând calculul impactului asupra publicului și interpretarea tehnică și artistică a caietului de sarcini, care duce la stabilirea constrângerilor tehnice, a formatelor, a standardelor și normelor în care o producție trebuie să se încadreze. Cerințele actuale, ca rezultat al concurenței din piața mass media, impun o exigență ridicată asupra criteriilor de performanță ale unei producții, care, pe toate planurile, e constrânsă să satisfacă parametri ce diminuează tot mai mult gradele de libertate artistică. Astfel, producția media de astăzi nu mai poate fi un loc de improvizare, ci sunt necesare cunoștințe solide pentru a putea lua cele mai bune decizii posibile pe tot parcursul realizării – singura modalitate de a obține un produs concurențial. Acesta este adevăratul challenge și simt o mare satisfacție observând cum studenții, ca urmare a trainingului nostru intens, ajung să stăpânească producția de media într-un mediu atât de concurențial.
Prin eficiența și oportunitățile pe care le oferă, cursul Producție Media este o ocazie unică de a construi fundația și startul unei cariere profesionale media.”