| Uncategorized
Consiliul Europei definește rolul asistentului medical în societate: “acela de a ajută indivizii, familiile și grupurile să-și determine și să-și îndeplinească potențialul lor fizic, mental și social și să facă această într-un context plin de provocări în ceea ce privește mediul în care ei trăiesc și lucrează. “
Va întrebați poate ce viitor există pentru un asistent medical în condițiile în care progresul şi influenţa tehnologiei provoacă schimbări majore în toate domeniile de activitate. Cum reușim să armonizăm tehnologia cu latura umană, cu modul uman de a trata pacienţii? În realitate însă nici o maşină nu poate și nu va putea înlocui vreodată grija şi compasiunea unui asistent medical.
După obținerea calificării, asistentul medical generalist poate beneficia de o gamă largă de posibilități de dezvoltare profesională.
El poate alege să urmeze cursuri de specializare în: radiologie și imagistică medicală, laborator, nutriție și dietetică, balneofiziokinetoterapie, igienă și sănătate publică.
Asistentul balneofiziokinetoterapie este cel ce se ocupă cu efectuarea tratamentelor de termoterapie, electroterapie, masaj, reflexoterapie, evaluarea bilanțului articular și muscular al pacienților.
El iși poate desfășura activitatea în clinici și spitale cu profil balnear, în centre de recuperare, SPA-uri, centre de înfrumusețare și remodelare corporală.